EĞITIM-SEANS-WORKSHOP-FARKINDALIK SOHBETLER-SEMINERLER

Tüm çalışmalar Antalya Liman ve Lara bölgesinde ayriyeten Manavgat’ta yapılmaktadır. Keyifli döşenmiş ve sıcak ortamda deneyimli eğitmen ve terapistlerle beraber sizi aşağıdaki hizmetleri vermekteyiz: * REİKİ * Ezoterik Şifa* Innerspeak*yaşam Koçluğu*Tekrar Bağlantı* Theta Healing* Nefes koçluk ve özel seanslar* Mor Alev-Silver Violet Flame * 3.göz psişik güçlendirme *7 çakra kaynağı *Altın üçgen *Angel Light*Başmelek Mikail Enerjisi*Başmelek Cebrail enerjisi*Bolluk Bereket Reikisi *Büyük merkezi güneş uyumlaması *Derin şifa reikisi*DNA Şifası Reikisi *Dove güçlendirme *Eterik Kordon akımlarını güçlendirme *Full Spectrum Healing *Gümüş Mor Alev *Imara Reiki*Karmik ilişkileri aydınlatıcı reiki *Lighterian melek bağlantıları *Meleklerin Renkleri *Neptün gezegeni*Prana *Psişik korunma alevi *Rakama Reiki*Şans Reikisi *Takyon

24 Ekim 2014 Cuma

İnsanları Tanıyalım


İnsanlar çeşit çeşit... Ansiklopedi Blaenckarta sizler için genel olarak onları özetledi... İşte genel insan profilleri, işte yapmanız ve sakınmanız gereken hususlar... Açıklamalar, kişilerin kendini nasıl tanımladığı üzerinden yapılmıştır;

 06.09.2005 tarihli eklenti; Sevgideğer okuyucu, "bunlardan hiç biri bana uymuyor" ya da "aradığım x şahsiyetinin karakter özelliklerini bulamadım" diyorsanız lütfen ekleyiniz!

Yalnızlığı seviyorum ben... Arada yapılması gereken bir atraksiyondur ama arada! Kişi kendini dinlemeyi kendiyle olmayı bilmelidir tabii. Fazlası takım ruhuna inanmamayı getirir. Bireysel sporlara yöneliş hat safhadadır. Kişi “tek başına zaman geçirmeyi başarabiliyorsam neden başkalarını hayatıma sokayım” olur… Ama söyleyeyim kendinle bile fazla kalmayacaksın… Bakınız dikkat edilmesi gereken hususlar ilk şık; fazla muhabbet tez ayrılık getirir… Kişinin kendinden bile kopuşu söz konusudur. İki olmayı kesinlikle beceremez… Bu tiplerle, süreklilik arz eden ilişkilere girilebilite ihtimali sıfıra yakındır… Kasmayınız...

Ortamların adamıyım ben... O yeee! İşte trendi yakalamak! Sosyalitenin tepe noktasına (Peak Point) vardığı bu türde; yalnız kalmayı becerememe gibi bir meziyet gelişimi söz konusu olabilmektedir. Cep telefonu ile yapışık olan bu kişilik türü hayatının belli noktalarında sıçışlar yaşamaya mahkûmdur zannımca… Cep telefonu çalış sıklığı sebebi ile bir hal-hatır sorma muhabbetinin bir saatte tamamlanabilmesi tehlikesi mevcuttur. Tanışmak için can atılmaması tavsiye olunur...

Çevresi kalabalık yalnızlardanım… Şimdi bu nasıl bir perhizdir ve bunun lahana turşusal bağlantısı nedir? Yalnız kalmayı seviyorsan çevren niye o kadar kalabalık, kalabalık olmaktan haz ediyorsan neden yalnızlığı da tercih edersin… Yapılacak iş değil tabii... Ama güzeldir, iyidir süper yaklaşımdır… Yapabilen takdir edilesidir… Dengeyi bulabilmişse sevin bunları…

Beni sevin, beni koruyun... Bunlar genelde mutsuzdur. Bu mutsuzluk ilgi ve şefkate olan ihtiyaçtan gelebildiği gibi ciddi anlamda psikolojik temelli de olabilir. Hayatın merkezine ya çok kendisini koymasından ya da çok başkalarını koymasından kaynaklanagelmektedir. Bu insanlar genelde çok iyi insanlardır fakat işte makus talihten midir nedendir bilinmez hep bir ben olayı vardır!?! Tek çocuk olma, tek çocukmuşçasına yetiştirilme -istisnalar dışında- genellikle bu sendromun temelini oluşturur. Bunlara fazla ilgi şefkat göstermek ciddi bir öz kaynak tüketimine dönüşebilir.

Benden nefret et, zira nefret edilesiyim… Bu temelde bir nevi bir kimliklendirilme çabası olabileceği gibi gerçekten özünü yansıtıyor olmaktan da kaynaklanabilir. Kişinin bu yönde dikkat çekebildiğini küçük yaşta tespit etmiş olması sendromun tohumlarının ufaklıktan atılması anlamına gelir ki bu şahıs ve içindeki bitki büyüyünce nelere kadir olur siz tahayyül edin… Ha sadistlik ve mazoşistlikle de bir noktada ilişkilendirilebilecek olan bu olay sakat bir olaydır. Fakat eklemekte lazımdır ki deveye diken insana da diken lazımdır:) sevilir yani bu tipler… (bkz. Dikkat edilmesi gereken hususlar Şık 2: 4S kuralı)

Şirinim… Bakınız bu grup ikiye ayrılır; tombullar, suratından şirinlik akanlar ve şirin olmaya çalışanlar… İkiye ayırdık çünkü son saydığımız direkt olarak başka bir kültürü temsil eder:) (okz. aşağı) Tombullar genelde çok şirin olur. Ha her tombul şirin midir hayır tabii ki… Ama gördüğünüz her tombula, tamam bu kesin şirindir diye yaklaşmanızda da hiçbir sakınca yoktur… Suratından şirinlik akanlar… Hah işte bunlar var ya bunların ansiklopedicek hastasıyız… Her ne kadar bugüne kadar tanıdığım tüm şirin insanlar şirin olduklarının söylenmesinden nefret etse de maalesef öyledirler. Bu sınıfa giren arkadaşlara onların şirin olduklarını söylerken keskin ve yıpratıcı olması ve biraz da kafalarının karışması için “çok vahşetengiz bir şirinliğin var” deyiniz. Şirinlerde her daim şirinliklerinin daha da vahşileştiği bir döneme geçiş söz konusudur. Sevilesi dönemlerdir…

Kılım ben... Ve sen gibilere sir ağda, epilasyon yapıyorlar tüy dökücü krem uyguluyorlar senin haberin yok. Tabii kıl, kıl olduğunu bilecek kadar izan sahibi olsa bu kadar kurtulma çalışmasına bir daha çıkmaz ya neyse… Lazer, ışın kılıcı bulundurunuz… Bırakınız çıksınlar…  (laissez faire!) Bunların ben muhalefetimgillerden olanları bir yere kadar çekilir diğer süzme kıllar yanında tüy kalırlar… Müdahale edilemez formattaki kıllardan korkunuz, kaçınız, sakınınız.

Şirin olduğumu sanıyorum... Sadece onlar sanır başka  kimse sanmaz zaten. Bu tür (shekerkiz candymsiller) ne kadar belli olsa da şirin olmadıkları böyle çocukumsu sesler, böyle ben daha büyümedim tripleri halindedir… Bunlara aşık olan karşı cinsi de sakınmadan “benden nefret et zira nefret edilesiyim ” ya da “kılım ben” folderına koyunuz.

Soğuk bir insanım ben... Evet, olabilir napalım… Isıtmaya çalışanlar düşünsün… Duygu fukaralığı ya da kullanılmadığı için duygu körelmesi yaşar bu arkadaşlar. Ha tabii içimde azgın coşkun nehirler var formatında kabuklular da vardır tabii... Yani soğuk gözüküp sonradan voleyi vuranlar... Stratejik ve başarılı bir olaydır zira nefret edilesi olma özelliklerini kullanarak keşfettikçe ne kadar şirinim ben bak formatına akmak çaktırmadan “Keşfet beni, daha çok daha çok aç beni” demektir. İlgi çeker bu grup, işini bilir. Ortamlarda “Aslında çok iyi biridir” (aslinda iyi monomangiller)  diye anılanlar bu sınıfa dâhildir.

Geyik adamıyım ben… Bunlarla ciddi konuşmayın… İşe yaramaz… Hadımım desen bebek bezi bağlar gezerler. Ciddiyetlerinde bile bir geyik vardır. Aslında bu şekilde yaklaşmanın prim yaptığına dair bir mantıkla girilmemişse olaya, gayet de her zaman civarda bulundurulası insan tipi olabilirler... Siz dert anlatmayın bunlara ama yine de...

Sessizimdir... Korkulası içerik ihtiva edebilir... Dikkat edilmesi gereken kişiliklerdendir… Bunlar susar susar sonra bir patlar özellikte olabileceği gibi beceremiyor olmaktan dolayı da konuşmamayı tercih ediyor olabilir... Her iki türe yaklaşırken ihtimam göstermek icap eder.

Konuşkan kişilikim… Bunlardan uzak durmak akıl ve kulak sağlığı için yararlıdır... En çok korkulası olan türü çok konuşan but the boş konuşangillerdir... Fonda sürekli bir şeyler olsun diyorsanız yanınızda bulundurun… Sağlam sinir dayanıklılığı icap edebilir.

Ben yalancıyım... Şu dünyanın en dürüst insanlarıdırlar. Bkz. Hepimiz kıtırdarız adlı yazımız.

Aldığım kadar veririm... Hadi len!! Yok öyle bir şey! Aldıktan sonra vermez bunlar... Temel mantık almak üzerine kuruludur… “Bir o kadar da ben vereceğim” kendilerini bile inandırmaya çalıştıkları bir yalandır... (Bencillius saphienus)

Verdiğim kadar alırım... Bkz. motorlar veya İstanbul Türkçesiyle taksiler:)

Ne alayım ne vereyim... Bunlar yalnız tripleri yapan arkadaşların türevidir... Bırakınız ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar.

Çok şanslıyım... Biri bunu diyorsa hakikaten öyledir.

Çok şansızım... Bir nevi özel hayatlarından ulu orta bahseden insanlardır... Zira kutup ayısıyla direkt temastan folloş olmuş tiplemelerdir... Bu beyanatlarından da bu çok rahat çıkarılabilir.

Ben yerine göre her şıkçıyım... (man of all the times) işte başarılı olmanın yolu tam da bundan geçer… Selamlar sevgiler ey siz her şıkçı, başarılı insanlar!

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Fazla muhabbet tez ayrılık getirir... Doğrudur sonuna kadar hem de… Az olsun temiz olsun, hızlı tüketişimin (karşılıklı tüketim) anlamı yoktur.

4S kuralı... O ne diyenler araştırıp öğrensinler... Sonuna kadar doğrudur. Nerde başarılı bir ilişki görürseniz kurala hemen bok atmayınız... Başarılı ilişkilerde 4S kuralı devir daimlidir. İlişkide taraflar dönüşümlü olarak, özne ve nesne olmak nedir gayet iyi bilir, gözlemleyiniz…

Delisi olan her gün ölüsü olan bir gün ağlar... Her gün ağlıyorsanız içinizdeki caniyi ortaya çıkarınız deliye müdahaleden çok daha az kontrendikasyonu vardır.

Her şeyin fazlası zarardır... Sizi siz yaptığına inandığınız değerleri  kalın, italik ve altı çizili vurgulamayın. Başlık formatında gezmenin anlamı yoktur!

Kara kabuklularından sakının… Kabuğu olan her şey alışkanlık yapma ve can sıkıntısı arttırma potansiyeline sahiptir (bkz. Çekirdek) Kabuğunun kabuğu olan insanlardan daha çok sakının... Bu tipler kendi kendilerini anlayamazken sakın ola onları anladığınızı iddia etmek gibi bir denyoluk yapmayın... Abartmayın yani… :)

Ve aman diyeyim, her zaman durmanız gereken yeri bilin!!


Yazar:Çağla Gürbüz

Kaynak: derki 
Pic: United Colours of Benetton

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder